Etusivu Gyrokopterit PPC:t Sähköfoililaudat Henkilökuljettimet Lämpövaatteet Muut tuotteet Linkit Yhteystiedot
 
 
Ajankohtaista
Fakta
Mallit
Lisävarusteet
Kuvat
Videot
Muuta
Hinnat
Tilauslomake

Haku:

Fakta

PPC (Powered ParaChute), eli moottoroitu laskuvarjo on trikerunkoon rakennettu laite jossa siipenä käytetään liitovarjoa, useimmiten ns patjavarjoa, ja ohjaaminen ilmassa tapahtuu normaalisti jaloilla. Kädet ovat tällöin jatkuvasti täysin vapaat esim. kuvaamista varten. PPC luokitellaan moottoroiduksi liitimeksi ja luokassa löytyy sekä yksi- että kaksipaikkaisia koneita. PPC on yleensä avo-ohjaamolla varustettu.

Ensimmäinen PPC tuli markkinoille USAssa 80-luvulla, ja sitä kutsuttiin ParaPlaneksi. Laite oli yksipaikkainen ja erittäin yksinkertainen. Runko oli T-muotoinen, pystypalkilla lisättynä ja muodostui siis kahdesta vaakatasossa olevasta runkoputkesta jonka päällä oli istuin, sekä takana olevasta pystyputkesta, johon moottori oli kiinnitetty. Potkurin ympärillä oli yksinkertainen suojakehikko, ja patjavarjon punokset oli kiinnitetty ohueisiin taipuisiin lasikuituputkiin, ns T-bareihin, jotka pitivät punokset irti potkurista startin aikana. 1 kpl ParaPlane tilattiin myös Suomeen heti laitteen tultua myyntiin USAssa, ja moni suomalainen ihmetteli moniväristä lentävää patjavarjoa Porkkalan taivaalla.

Paraplane Porkkalan taivaalla 80-luvulla

Tämän päivän PPC:t ovat hyvin kaukana alkuperäisestä ParaPlanesta, vaikka idea edelleenkin on sama. Nykypäivän koneet ovat hyvin kestäviä, ja suurin piirtein kaikissa on pilottia suojaava putkikehikko. Varjojen kiinnityspisteet ovat myöskin nykypäivän laitteissa paremmissa paikoissa, jolloin laitteiden painopiste on paremmin hallinnassa.

Suurin kehitys on kuitenkin ehkä tapahtunut varjoissa - tämän päivän materiaalit ovat jotain aivan muuta kuin 80-luvulla, ja varjot ovat nykyään kestävämmät ja tiiviimmät mutta kuitenkin keveämmät kuin PPC:n alkuvuosina. Nykyään käytetään myös yhä enemmän "banaaninmuotoisia" varjoja, patjavarjojen rinnalla. Ainakin aloittelijoille patjavarjo on kuitenkin edelleen suositeltavin vaihtoehto.

 

 

 
  Oy DG-Products Ab | Rantaharju 8 B 36, 02230 Espoo | 0400-497 440 | info(at)dg-products.fi  
© Copyright Oy DG-Products Ab 2008 - 2024 8.2.18 Design by Studio Obra, Platform by NettiSite